Palotás Község Polgármesteri Hivatalának akadálymentesítése!

 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Észak-Magyarországi Operatív Program keretén belül „Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz (Akadálymentesítés)” tárgyú felhívást tett közzé. Palotás Község Önkormányzata még 2009. augusztusában „Palotás Község Polgármesteri Hivatal épületének komplex akadálymentesítése” címmel projekt javaslatot nyújtott be, mely javaslat sikeres elbírálásban részesült.
A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával valósul meg. A projekt tervezett összköltsége 14 823 000.- Ft. A beruházás költségeinek majd 10 %-át Palotás Község Önkormányzata önerőből finanszírozza, a fennmaradó 13 340 699.- forintot az Észak-Magyarországi Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatás fedezi.
Palotás Község Önkormányzatának rövid távú célja, hogy a Polgármesteri Hivatalba a mozgáskorlátozott, illetve a valamilyen fogyatékossággal élő hátrányos helyzetű emberek sokkal könnyebben, akadály és külső segítség nélkül juthassanak az épületbe és vehessék igénybe annak szolgáltatásait.
Ennek érdekében az önkormányzat a hivatali épületének átalakításával biztosítja a  komplexen akadálymentes épületet, amely így maradéktalanul megfelel a jogszabályokban megfogalmazott követelményeknek.
A komplex akadálymentesítés érdekében új mozgáskorlátozotti parkolóhely került kialakításra, a kerekesszékkel való megközelítést  rámpa biztosítja, az épületen akadálymentes bejárat létesült. A belső közlekedőkben elbontásra kerültek a küszöbök, szélesítésre kerültek a belső ajtók. Az akadálymentes közlekedés érdekében útbaigazító tájékoztató táblák kerültek elhelyezésre, a szolgáltatások igénybevételét nagyothallók számára indukciós berendezés elhelyezésével biztosítjuk, akadálymentes vizesblokk került kialakításra.
Az építési munkálatok 2011. május közepén elkezdődtek, a munkálatok befejezésének  időpontja: 2011. 06. 30.

Bővebb információ:
Szabó Mihály polgármester
Palotás Község Önkormányzata
3042 Palotás, Kossuth út 1.
Tel: 32/580-055

Pályázati azonosító: ÉMOP-4.2.2-09-2009-0076


Vissza az előző oldalra